Hoe we werken

Samen met onze leden (lokale energiebedrijven) leveren we lokaal geproduceerde duurzame energie. De lokale energiebedrijven wekken energie op (bijvoorbeeld door het bouwen van een windmolen of zonneweide) en de Duurzame Energie Unie voorziet deze energiebedrijven van alle hulp en diensten die nodig zijn om deze energie weer aan consumenten te kunnen verkopen. Deze decentrale aanpak heeft veel voordelen:

Zeggenschap over de energievoorziening

Ook bestaande lokale coöperaties kunnen zich aansluiten bij de Duurzame Energie Unie. In veel gevallen zijn consumenten ook aangesloten als lid bij deze lokale coöperaties. Zo hebben afnemers zélf zeggenschap in de bedrijven waar hun eigen energie vandaan komt.

Versterk de lokale economie 

Door energie via de lokale energiebedrijven af te nemen blijft er zoveel mogelijk geld in de lokale economie. Veelal verdwijnt geld gemoeid met de energievoorziening  naar commerciële aandeelhouders en zelfs naar het buitenland, u ziet hier dus niets van terug. Er gaan miljoenen om in de energievoorziening en samen met onze leden zorgen wij ervoor dat er zoveel mogelijk geld lokaal blijft!  

Verduurzaming van de energievoorziening

Lokaal duurzame energie opwekken is aantrekkelijk. We helpen lokale energiebedrijven graag met levering en realisatie van duurzame energie productie, bijvoorbeeld met zonnepalen en windmolens. Door als consument energie af te nemen bij een lokaal energiebedrijf draagt u bij aan een snellere verduurzaming van de energievoorziening.