Nieuws

 • 01 September 2017
  In de afgelopen periode zijn weer 2 nieuwe coöperaties lid geworden van de groenste Nederlandse energieleverancier! Sinds 1 augustus is Enschede Energie actief als tweede lokale duurzame energie aanbieder in de provincie Overijssel. Twaalf teamleden startten in 2015 de coöperatie Enschede Energie met de gezamenlijke ambitie om Enschede te verduurzamen. In Gelderland mochten we vorige maand EnergieBrummen verwelkomen. EnergieBrummen ontstond in 2013 met als doel; de aarde en gemeente Brummen goed nalaten aan kinderen en kleinkinderen.
 • 21 July 2017
  Op vrijdag 30 juni hielden we ons allereerste event en wat werd het een spetterende en energieke avond! Voor deze speciale gelegenheid was Spice Beach Club in Scheveningen afgehuurd om daar onze crowdfunders goed in het zonnetje te zetten. Dit als dank voor hun deelname aan de crowdfundingcampagne 2016 waarmee een flinke som investeringsgeld, ruim €675.000, werd opgehaald waarmee wij het Nederlandse energielandschap verder kunnen verduurzamen. Uiteindelijk werd het evenement veel breder getrokken en vierden we samen met onze crowdfunders, leden coöperaties, relaties, en stakeholders onze successen, groeidoelstellingen, en nieuwe strategische richting.
 • 09 June 2017
  Misschien heb je er al eerder iets van vernomen, maar aanstaande 30 juni is het dan eindelijk zover! Voor genodigden organiseren we dan ons allereerste event: Energy Party On The Beach! We gaan een energiek en informeel evenement organiseren en daarbij de uitgenodigde gasten meenemen in de groeidoelstellingen en strategische richting van de Duurzame Energie Unie; wat hebben we tot nu toe bereikt en waar willen we in de komende jaren naartoe?
 • 05 May 2017
  Vanaf 10 mei 2017 kunnen inwoners van Oldenzaal en omstreken 100% groene stroom en CO2 gecompenseerd gas afnemen via Boeskoolstroom, de lokale Oldenzaalse energie coöperatie. De Duurzame Energie Unie verwelkomt daarmee alweer haar 31ste lid; de 1ste in de provincie Overijssel! Dit betekent dat De Duurzame Energie Unie samen met Noordelijk Lokaal Duurzaam inmiddels de grens van 100 lokale coöperaties is gepasseerd!
 • 03 May 2017
  In maart is de positie van een ervaren marketing & brand manager voor de Duurzame Energie Unie ingevuld. Hiermee is ons marketing & commerciële team nu compleet in de personen van Maria Epitropaki, André Dippell, Sjoerdsje Mensonides en Ram van Erkelens. Dit betekent dat er vanaf nu stevig ingezet gaat worden op zowel het vergroten van onze landelijke bekendheid, als op een intensievere ondersteuning aan onze leden bij het lokaal werven van klanten. Hiervoor wordt een op de lange termijn gerichte strategie uitgedacht waarin duidelijke keuzes worden gemaakt over de rolverdeling tussen de DEU en de eigen leden. In deze plannen wordt ook de rebranding van ons eigen merk meegenomen.
 • 20 February 2017
  Met de toetreding van Energiek Halderberge verwelkomt de Duurzame Energie Unie op 20 februari haar 30ste lid. De Duurzame Energie Unie is een coöperatie van 30 lokale duurzame energiebedrijven en coöperaties in Nederland. Energiek Halderberge is een coöperatieve vereniging, opgericht in 2013, van inwoners die de handen ineen slaan om de gemeente Halderberge te verduurzamen en zelf duurzame energie op te wekken. Doordat de lokale energiecoöperatie is toegetreden als nieuw lid van de Duurzame Energie Unie kan zij de geproduceerde duurzame energie ook lokaal leveren aan de inwoners van Halderberge.
 • 01 February 2017
  4 op de 10 consumenten vindt energie uit de streek aansprekend. De voornaamste redenen zijn transparantie en de drang van consumenten om een steentje bij te kunnen dragen aan het opwekken van duurzame energie. Diverse lokale duurzame energiebedrijven en coöperaties zetten zich in om groene stroom en gas op te wekken en de baten hiervan terug te laten vloeien naar de lokale gemeenschap. Vanaf 1 februari gaan de Duurzame Energie Unie en Noordelijk Lokaal Duurzaam een partnerschap aan. Door de samenwerking van de coöperaties ontstaat met 95 lokale energiecoöperaties het grootste samenwerkingsverband op het gebied van lokale duurzame energie.
 • 02 December 2016
  Lokale energiecoöperaties, die vooral wind- en zonne-energie opwekken, zijn bezig aan een onmiskenbare opmars. In Nederland zijn 313 lokale energiecoöperaties, 20% meer dan een jaar geleden. Tien jaar geleden waren het er twaalf. Dat blijkt uit de Lokale Energie Monitor 2016, gepubliceerd door Hier Opgewekt, een samenwerkingsverband van Hier klimaatbureau en branchevereniging Ode Decentraal. Driekwart van de lokale coöperaties is na 2013 opgericht en dus nog maar twee tot drie jaar actief.
 • 31 October 2016
  Samen met REScoopNL gaat de Duurzame Energie Unie zonne-energieprojecten door heel Nederland realiseren. Genoeg om 100% van onze energie in 2030 op te wekken door middel van Nederlandse duurzame bronnen.
 • 28 October 2016
  Op 18 november 2016 vindt de vijfde editie van het Evenement HIER opgewekt plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Diverse initiatieven, VvE’s, gemeenten, corporaties, provincies en serviceverleners komen samen om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen.
 • 25 October 2016
  Op de basisscholen Tweemaster en Waterwolf in Vijfhuizen is op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, het startschot gegeven voor de Haarlemmermeerse Schooldakrevolutie.
 • 20 October 2016
  De Duurzame Energie Unie is wederom verkozen tot de groenste energieleverancier van Nederland. In het onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise kreeg deze coöperatie van lokale duurzame energiebedrijven een 10, evenals Pure Energie en Qurrent. De Duurzame Energie Unie bestaat inmiddels uit 28 energiebedrijven die zelf duurzame energie produceren.
 • 05 September 2016
  De Duurzame Energie Unie en Urgenda tourden 15 en 16 juni door Limburg en Noord-Brabant. Op tal van plekken lieten we, samen met onze leden BECO, Leudal Energie, Weert Energie, Peel Energie en Energie Dongen, zien wat er gebeurt op het gebied van decentrale duurzame energie.
 • 29 August 2016
  Energie Collectief Loon op Zand (ECLoZ) is als 27ste lid toegetreden tot de Duurzame Energie Unie. Met de handtekening van ECLoZ-bestuursleden Jan Versteijnen,Bert Branderhorst, Cees van de Ven en Jaap Staats werd bevestigd dat klanten van ECLoZ 100% lokale duurzame energie geleverd krijgen via de Duurzame Energie Unie.
 • 15 August 2016
  Onder de noemer ‘Groen is goed (te) doen’ bundelen lokale energiecoöperaties en huurdersorganisaties de krachten met wooncorporatie Casade om Dongen, Loon op Zand en Waalwijk duurzamer te maken. Want ‘groen’ is goed voor het milieu, voor de portemonnee en voor de toekomst.
 • 21 July 2016
  Vandaag sluit de crowdfunding actie van de Duurzame Energie Unie en het resultaat overtreft alle verwachtingen. Met een opbrengst van ruim € 675.000,- is bijna twee keer meer opgehaald dan het doelbedrag van € 350.000,-! Het geld gaat de Duurzame Energie Unie gebruiken om de lokale opwek van duurzame energie in Nederland een enorme boost geven.
 • 24 June 2016
  Onze crowdfunding actie gaat als een speer. Doe nog mee, duurzaam investeren in lokale energie. Op dit moment hebben wij al 149.000 euro opgehaald en wij gaan uiteraard tot 21 juli door om ons doel 350.000 euro te behalen.
 • 16 June 2016
  De Duurzame Energie Unie start een crowdfunding-actie om de lokale opwek van duurzame energie in Nederland een flinke impuls te geven. Met de opbrengst kan de coöperatie de benodigde professionaliseringsslag maken om haar groeiambitie te realiseren: 100.000 afnemers van lokale, schone energie in 2020. Iedereen die wil investeren in duurzame energie kan tot 21 juli inschrijven. Dat is ook financieel heel aantrekkelijk: het rendement bedraagt 6%, uitgekeerd in geld óf in de vorm van duurzame energie.
 • 15 June 2016
  Leudal Energie is van start gegaan met een grootschalige poster win-actie. Deze poster wordt verspreid via de lokale media en bereikt hierdoor alle inwoners van de gemeente Leudal. Door de poster gedurende de actieperiode voor het raam te hangen, en via de website een aantal vragen te beantwoorden, maken deelnemers kans op een aantal mooie prijzen.
 • 13 June 2016
  Samen met Urgenda en onze leden BECO, Leudal Energie, Weert Energie, Peel Energie en Energie Dongen touren we woensdag 15 en donderdag 16 juni door de provincies Noord-Brabant en Limburg. Op tal van plekken laten we, samen met bedrijven en andere partijen, zien wat er gebeurt op het gebied van decentrale duurzame energie.
 • 17 May 2016
  De voorzitter van de EigenWijkse Energie Coöperatie, Henk Muis, ontving onlangs uit handen van Johan Vlassak,directeur bedrijven van de Rabobank Kromme Rijnstreek, een cheque ter waarde van € 2.500,-. “Dankzij deze gift kunnen wij onze inspanningen beter stroomlijnen en onze organisatie verder laten groeien en professionaliseren.
 • 13 May 2016
  Bij 1050 huurders van woningcorporatie Ymere liggen inmiddels bijna 8.500 zonnepanelen op de daken. Samen wekken ze elk jaar ruim 2 miljoen kWh op. Zelf schone stroom opwekken, besparen op je energienota en dat zonder ook maar 1 cent vooraf te investeren? Het kan echt via de speciale acties van Tegenstroom.
 • 14 April 2016
  Onlangs is de zonnecentrale op de Brandweerkazerne in Ede opgeleverd. Dit postcoderoosproject is in slechts negen maanden gerealiseerd door de goede samenwerking tussen ValleiEnergie, de gemeente Ede, netwerkbedrijf Liander, de Brandweer en de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden en door het enthousiasme van de Edese burgers.
 • 22 February 2016
  HilverZon en zestien wijkbewoners hebben, samen met Zon&co, 99 zonnepanelen op het dak van de Bethlehemkerk in Hilversum geplaatst. Bij dit project wordt gebruik gemaakt van de regeling verlaagd tarief.
 • 03 February 2016
  TESO, de veerdienst naar Texel, verlengt het contract met Duurzame Energie Unie via TexelEnergie. De afgelopen drie jaar heeft Duurzame Energie Unie alle stroom geleverd voor de boten en kantoren, en dit zal de komende drie jaar worden voortgezet.
 • 26 January 2016
  Tijdens een bijeenkomst in Delft sprak onze directeur Brendan de Graaf gister met Koningin Máxima over ‘het verder brengen van de decentrale duurzame energiebeweging’.
 • 13 January 2016
  In november 2015 is de realisatie van Zonne-Energiecentrale Keltenwoud voltooid door Coöperatie ValleiEnergie. De 720 panelen leveren ieder 260 Wattpiek. De installateur heeft mooie beelden vanuit de lucht laten maken van de installatie.
 • 04 January 2016
  Met trots verwelkomen wij vlak voor het nieuwe jaar nog even een knaller van een energiecoöperatie bij DE Unie: BENG!, ons 25ste lid.
 • 21 December 2015
  Vanmorgen tekenden Volksbelang en de EigenWijkse Energie Coöperatie de contracten voor de afname van groene stroom en gas voor alle collectieve aansluitingen van Volksbelang in Wijk bij Duurstede. De levering van alle collectieve gebouwen (voor onder meer galerij verlichting, liften, blokverwarming) van deze woningbouwcorporatie wordt verzorgd door Duurzame Energie Unie.
 • 25 November 2015
  Voor een communicatieproject met een looptijd van circa 4 maanden zijn wij op zoek naar een collega met ervaring op het gebied van communicatie en de follow up administratie.
 • 23 November 2015
  Directeur van Duurzame Energie Unie Brendan de Graaf is één van de auteurs van het boek ‘Een lokaal energiebedrijf, hoe doe ik dat?’. Jan Rotmans nam het aller eerste exemplaar in ontvangst bij de stand van Duurzame Energie Unie tijdens het HIER Opgewekt Evenement 2015!
 • 21 November 2015
  Ook Duurzame Energie Unie was weer aanwezig op het Hier Opgewekt Evenement dat op vrijdag 20 november 2015 werd georganiseerd in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit jaar met een eigen stand waar veel bezoekers op af kwamen. Een aantal van onze leden waaronder Leudal Energie, Almeerse Wind, Peel Energie, Kennemerwind, Eneco en HilverZon gingen als ambassadeurs van Duurzame Energie Unie met mensen in gesprek.
 • 02 November 2015
  Energiebedrijf Eneco slaat de handen ineen met Duurzame Energie Unie om de snel groeiende beweging van lokale, duurzame energiecoöperaties te ondersteunen. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat lokale initiatieven een sleutelrol spelen in de overgang naar een volledig duurzame energievoorziening in Nederland. De missie van Eneco Groep (Eneco, Stedin, Joulz en Ecofys) is duurzame energievoorziening die zich decentraal en duurzaam ontwikkelt en door samenwerking tot stand komt.
 • 27 October 2015
  Welke stroomleverancier is het groenst? De Consumentenbond onderzocht dit samen met Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Wereld Natuur Fonds en WISE (World Information Service on Energy). Met een 10 als rapportcijfer kwam Duurzame Energie Unie als meest duurzame van de 37 onderzochte leveranciers uit de bus.
 • 17 July 2015
  Op 17 juli jl. tekende Zuidenwind een stroomcontract met leveringscoöperatie Duurzame Energie Unie. Klanten kunnen via hun lokale coöperatie, nu alleen nog Leudal Energie en Peel Energie, de lokaal opgewekte stroom afnemen. Het afsluiten van dit contract betekent dat de hele keten van deze windturbine nu in handen is van burger-energiecoöperaties. Dit is uniek in Nederland en toont de professionalisering van en goede samenwerking tussen Nederlandse energiecoöperaties aan.
 • 09 April 2015
  Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdag 9 april 2015 een bezoek gebracht aan TexelEnergie in Den Burg. De coöperatie ontving 13 mei 2014 de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit handen van Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.
 • 27 March 2015
  Tijdens een druk bezochte startbijeenkomst op 27 maart in ons nieuwe kantoor in Den Haag, heeft voorzitter Alexander van de Beek zijn handtekening gezet onder een overeenkomst met Duurzame Energie Unie. 070Energiek is vanaf nu in staat om Haagse stroom te leveren.