Wat we doen

De Duurzame Energie Unie levert energie

Via de Duurzame Energie Unie kunt u lokaal opgewekte duurzame energie afnemen. U weet zeker dat uw duurzame energie niet in het buitenland is gekocht. Door energie af te nemen bij de Duurzame Energie Unie bevordert u de verduurzaming in Nederland en steunt u de lokale economie. De Duurzame Energie Unie is door de Consumentenbond zelfs uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van alle 37 onderzochte leveranciers. Duurzame Energie Unie kreeg als rapportcijfer een 10 van de Consumentenbond!

Wilt u thuis ook lokale energie geleverd krijgen? Bekijk dan snel welk aanbod we u kunnen doen.

Bekijk uw aanbod

De Duurzame Energie Unie helpt lokale energiebedrijven

In Nederland zijn inmiddels tientallen lokale duurzame energiebedrijven actief. Veel van deze lokale energiebedrijven zijn ontstaan doordat enthousiaste burgers en ondernemers het heft in eigen hand nemen. Er komt nogal wat kijken bij het opzetten van een energiebedrijf. Veel lokale energiebedrijven zijn te klein om alles zelf te doen en besteden daarom zaken uit. De Duurzame Energie Unie helpt lokale energiebedrijven door alle zaken beschikbaar te stellen die nodig zijn om succesvol te kunnen opereren op de energiemarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het gebruik van een leveringsvergunning.
  • Het risicovolle inkopen van energie.
  • De facturering van energie.
  • Andere administratieve zaken die nodig zijn bij in- en verkoop van energie.

De Duurzame Energie Unie is, net als veel leden, zelf ook een coƶperatie. Zo kunnen we de belangen van de lokale energiebedrijven maximaal invullen, zonder dat lokale energiebedrijven hun zeggenschap verliezen.

Wilt u zich als lokaal energiebedrijf ook aansluiten bij de Duurzame Energie Unie? Neem direct contact met ons op. We maken graag een afspraak waarin we de Duurzame Energie Unie nader toelichten en al uw vragen beantwoorden. Hierna kan het lidmaatschap worden aangevraagd. Alle aanvragen worden voorgelegd aan het bestuur ter goedkeuring. Het bestuur toetst onder andere of u duurzaamheidsdoelstellingen heeft als aanvrager.

Word lid